Általunk forgalmazott márkák

 

2002 júliusában Michael Schumacher ötödik alkalommal segítette újra győzelemhez a Bridgestone-t, világbajnoki címet szerzett egyéniben. Két versennyel később pedig a Scuderia Marlboro Ferrari csapat 1. és 2. dobogós helyezésének köszönhetően az egymást követő ötödik konstruktőri világbajnoki címének elnyerését ünnepelhette a Bridgestone. A Bridgestone 2002 szeptemberében mutatta be forradalmian új, Aircept biztonsági rendszerét a hannoveri IAA Truck Show-n. Greatec szuperszéles gumiabroncsok helyettesítik a teherautókon és buszokon az ikerkereket. Az Aircept rendszer csökkenti az abroncsra nehezedő terhelést a gumi nyomásának csökkenése esetén. Az év végén a Bridgestone Europe nagyszabású befektetési programot indított a termelési források fejlesztése, valamint a régióbeli értékesítés növelése céljából. A Bridgestone Corporation 400 millió eurós tőkeemeléssel támogatta a befektetést, hogy jelentős mértékben növelje az európai részesedést a teljes Bridgestone üzletben az elkövetkező öt évben.

A Continental esetében a környezetvédelem minden, csak nem lényegtelen tényező. Mi a kötelességünknek érezzük. Például, folyamatosan azon dolgozunk, hogy termelő üzemeink károsanyag kibocsátásának mértékét 20%-kal csökkentsük 2012-ig. A gyártás során megújuló alapanyagokat használunk, mint a természetes gumi vagy a növényi olajok. Fáradhatatlanul kutatunk innovatív technológiák és termékek után, melyek radikálisan csökkentik a gépjárművek CO2 kibocsátását. Az 1993-ban bemutatott ContiEcoContact™ termékcsaládunk már optimalizálta a gördülési ellenállást. Napjainkban ez a koncepció az "E" jelölésű abroncsainkban folytatódik. A CO2 kibocsátás mérséklése különösen fontos az autóipar számára. Éppen ezért a napjainkban gyártott gépjárművek már olyan abroncsokon hagyják el a gyárakat, melyek a gyártók igényeihez igazodva alacsony gördülési ellenállásúak.

Az "E" jelölésű abroncsok

Az alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsokat az oldalfalon található "E" jelölés különbözteti meg a többi abroncstól. Vevőszolgálatunk azt javasolja, hogy lehetőleg minden keréken egyforma abroncsot használjunk. Ugyanezen szabály vonatkozik a gördülési ellenálláshoz optimalizált abroncsokra is.

A Dunlop abroncsok új generációjának laposabb mintázatprofilja a gumi méretétől és típusától függően 4-8%-kal nagyobb tapadási felületet eredményez. A nagyobb érintkezési felülettel bíró laposabb profil nagyobb stabilitást és fokozottabb visszajelzéseket tesz lehetővé, így az abroncsok gyorsabban és pontosabban reagálhatnak a kormánymozdulatokra. A megnövelt stabilitás és kormányzási pontosság, kiküszöböli a gázfröccsös visszaváltás során fellépő kopást, kiváló kanyarodási stabilitás és pontosság, kimagasló száraz tapadás.

Az aszimmetrikus mintázatkialakítás jobb aquaplaning ellenállást biztosít. A folyamatos középvonali borda növeli a stabilitást és a pontosságot. Az aszimmetrikus mintaárok-elrendezés növeli a tapadást a nedves és száraz útfelületeken egyaránt. Az egyenesmenet és kanyarodás esetében is feljavított teljesítménynek köszönhetően érvezni fogja a vezetési élményt.

Speciális peremhuzalkarika-ágy javítja az abroncs és a felni közötti kapcsolatot és maximális irányíthatóságot és precízebb vezetési élményt biztosít. A keze és a kormánykerék közötti tapadáshoz hasonlóan megnövelt irányíthatóságot és kiemelkedő útvisszajelzést biztosít.

2004-ben történt aDynaxer HP2 termékskála piacra dobása.
Hogy nedves aszfalton még nagyobb biztonságot nyújtson felhasználóinak, a KLEBER megalkotta a DYNAXER HP2-t, az esőabroncsot. Előnyei: kiváló fékhatás és magatartás még nagyobb vízrétegen is, továbbá rendkívül jó úttartás száraz talajon.

2006 –ban sor került A KLEBER TRANSPRO piacra dobására. Ez a nyári gumiabroncs az összes haszongépjárműhöz használható.

2008-ban dobták piacra a KLEBER KRISALP HP 2 téli személyabroncsot

MICHELIN, kiváló teljesítmény az első kilométertől az utolsóig  

Első a minőség tekintetében a fogyasztók szerint
Első a élettartam hosszúsága tekintetében
Első az üzemanyag-megtakarítás tekintetében
Első a biztonság tekintetében a fogyasztók szerint

A MICHELIN az európai fogyasztók által a leginkább elismert gumiabroncs-márka az alábbiak terén: biztonság nedves úton, a termékek megbízhatósága, a vezetés biztonságához való hozzájárulás.

 

A Pirelli a kizárólagos Formula 1 abroncsbeszállító 2011-től

Az olasz abroncsgyártó cég fogja ellátni 2011-től 2013-ig az összes Formula 1-es csapatot hat abroncstípussal: négy száraz időre való, egy esős időre való és egy intermédia abronccsal.

A Pirelli – mely ettől az évtől a GP3 bajnokság kizárólagos abroncsbeszállítója – 2011-től a GP2 versenysorozatot is ellátja abronccsal, és így a motorsport legrangosabb együléses bajnokságainak kizárólagos beszállítója lesz.

A milanói székhelyű cég jelen van a Rally Világbajnokságon (WRC), a
Superbike Világbajnokságon, az észak-amerikai Rolex Sports Car versenysorozaton, a
Motocross Világbajnokságon és sok más nemzeti autós és motoros versenyen.

2006 A BFGoodrich a legnagyobb csapatok oldalán vesz részt a Rally Világbajnokságban. A márka segítségével Sébastien Loeb, a Kronos Total Citroën csapatából elnyeri a világbajnoki címet, konstruktőri kategóriában pedig a BP Ford WRT-vel nyeri el a konstruktőri világbajnoki címet.

Kivételes terepkapacitású 4X4 gumiabroncs, a BFGoodrich Krawler forgalomba hozatala.

2007 a BFGoodrich beszáll az IRC (Intercontinental Rally Challenge) versenysorozatba, és elnyeri az első helyet.  A BFGoodrich két egymást követő évben elnyeri a vezetői és konstruktőri világbajnoki címet a Rally Világbajnokságban Sébastien Loeb oldalán, megerősítve ezzel nemzetközi referenciahelyzetét a rally versenyek terén.

1999-2007 A BFGoodrich elnyeri a Rally Raid világkupát

2002-2007 BFGoodrich a Dakar nyertese

2007 A g-Force Stud forgalomba hozatala

2008 A BFGoodrich az Activan kisteherabroncs-termékcsaláddal kiterjeszti kínálatát a kistehergépjárművekre is.  A g-Force Winter és a Radial Long Trail T/A Tour gumiabroncsok forgalomba hozatala a téli és 4X4 abroncsok választéknak bővítése céljából.